Shredders

Het zal voor velen van u herkenbaar zijn, volle spanenbakken en stilstand van je 24/7 productie. Er gaat veel tijd verloren met het legen van spanenbakken door het grote volume en relatief lage gewicht. Het komt voor dat bewerkingsmachnies stil staan omdat de spanenbak vol is. Productie capaciteit gaat dan verloren. Door de spanen gelijk bij de bewerkingsmachine te verkleinen met een Stamach shredder wordt het volume verkleind wel een factor van 10. De spanen bakken worden beter gevuld en ze hoeven minder vaak gewisseld te worden. Een win-win situatie.

Onze 1- en 2-assige shredders zijn geschikt voor het verkleinen van metaal spanen. Door de specifieke mes vorm garandeert het naar binnentrekken van de spanen. Onze shredders zijn onderhoudsvriendelijk, hebben een compacte bouwvorm, een lage inbouwhoogte en kunnen op eenvoudige manier het volume van spanen reduceren!

Bekijk het overzicht van schredders

Schredders voor het verkleinen van metaal spanen

Shredders leverbaar in verschillende versies Onze messen en de zeef zijn snel te verwisselen, zonder demontage van de gehele unit. De shredders zijn verkrijgbaar als solo opstelling, ingebouwd of direct geplaatst onder een spanentransportband van bijvoorbeeld een bewerkingsmachine. Een zeef bepaalt de grootte van de spaan na het verkleinen. De zeven zijn verkrijgbaar met gaten van 8 t/m 20 mm in diameter. In overleg met u als onze klant bekijken we de beste oplossing.

De shredders zijn leverbaar met de volgende opties:

  • Besturing met veiligheidsvoorziening en overlastbewaking (reviseerschakeling)
  • Wisselsets met voor gemonteerde messen
  • Samenbouw met gerenommeerde merken spanentransporteurs
  • Opstellingsframe (mobiel) met inloop- en/of uitlooptrechter

Naast bovengenoemde standaarduitvoeringen kunnen wij op maat gemaakte uitvoeringen aanbieden, zoals kortere of langere uitvoeringen of vergrote mes diameters voor een nog hogere capaciteit.

Productspecificaties van de Stamach shredder oplossingen

De shredders zijn te leveren in een 1-assige en een 2-assige uitvoering. In de onderstaande tabel zijn de verschillende capaciteiten weergegeven. De genoemde capaciteiten in het overzicht zijn indicatief.

1-assige shredder

STS-B14 (bekijk alle modellen) STS-B16 (bekijk alle modellen)
Motor 2,2 kW / 3 kW 2,2 kW / 3 kW
Messen aantal 18 28
Snijbed in mm 400 x 226 600 x 226
Hoogte in mm 200 200
Lengte x breedte 744 x 321 944 x 321
Capaciteit tot ca. 200 kg/h 300 kg/h

2-assige shredder

STS-B24 (bekijk alle modellen) STS-B26 (bekijk alle modellen)
Motor 2 x 2,2 kW / 2 x 3 kW  2 x 2,2 kW / 2 x 3 kW
Messen aantal 36 56
Snijbed in mm 400 x 346 600 x 346
Hoogte in mm 200 200
Lengte x breedte 883 x 485 1083 x 485
Capaciteit tot ca. 400 kg/h 600 kg/h

Beiden typen shredders zijn al meerdere jaren in productie en hebben hun betrouwbaarheid bewezen. Door de modulaire opbouw zijn ze tevens onderhoudsvriendelijk. Door onze jarenlange ervaring op dit gebied kunnen wij u informeren over de vele mogelijkheden en denken wij altijd in gepaste oplossingen voor uw spanenprobleem Wij nodigen U en uw spanen graag uit om in ons eigen testcenter te ervaren welk volume U kunt verminderen met onze shredders.

Bekijk hieronder onze video die u een goede indruk geeft van onze 2-assige shredder voor grote volumes.

Productsheets downloaden van de Stamach shredders

Klik HIER om onze vernieuwde folder te downloaden. Mocht u daarna nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze productspecialist geeft u graag advies. Toch nog specifieke vragen? Gebruik ons contactformulier of bel met +31 (0)512 820 026

Stamach is een onderdeel van Stansz B.V. uit Drachten.

Contact

Wij denken graag met u mee.

  • Specialist in totaaloplossingen
  • Eigen servicedienst
  • Vraag naar onze financieringsmogelijkheden

Neem contact met ons op of bel ons direct op:

+31 (0)512 820 026